Jadłospis stołówki szkolnej
w dniach 26.04 - 29.04.2022 r.

LP.Dzień tygodniaProponowany obiadAlergeny
1.poniedziałek
25.04.2022 r.
Zupa neapolitańska z makaronem (1,3,7,9)
Udko
Ziemniaki z koperkiem
Warzywa gotowane na parze
Kompot
owoc
Lista składników alergennych:

1. Zboża zawierające (pszenica, żyto, owies, produkty pochodne).
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)
i produkty pochodne.
6. Soja, i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą).
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki.
13. Łubin.
14. Mięczaki.

Szczegółowy wykaz składników i alergenów znajduje się w sekretariacie szkoły.

Napoje podawane do obiadu słodzone są miodem.

Jadłospis może ulec niewielkim zmianom.
2.wtorek
26.04.2022r.
Zupa pieczarkowa z ziemniakami (1,7,9)
Pulpety z łopatki w sosie koperkowym (1,3)
Kasza jęczmienna(1)
Marchewka z ananasem, rodzynkami i majonezem
Jogurt owocowy
3.środa
27.04.2022r.
Zupa jarzynowa z kasza jaglaną(1,7,9)
Fasolka po bretońsku (1)
Ziemniaki z koperkiem
kompot
owoc
4.czwartek
28.04.2022r.
Zupa pomidorowa z ryżem (1,7,9)
Pieczeń drobiowa z sosem własnym (1,3)
Ziemniaki z koperkiem
Sałata ze śmietaną
Kompot
owoc
5.piątek
29.04.2022r.
Zupa brokułowa z ziemniakami(1,,9)
Ryba w cieście naleśnikowym(1,3,4)
Ziemniaki z koperkiem
Buraczki zasmażane (1,7)
Herbata miętowa
owoc
Skip to content