LP. | Dzień tygodnia | Proponowany obiad | Alergeny |
---|---|---|---|
1. | poniedziałek 5.09.2022 r. | Zupa pomidorowa z ryżem (1,3,7,9) Gulasz z łopatki Ziemniaki z koperkiem (1) Mizeria(7) Kompot owoc | Lista składników alergennych: 1. Zboża zawierające (pszenica, żyto, owies, produkty pochodne). 2. Skorupiaki i produkty pochodne. 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne. 6. Soja, i produkty pochodne. 7. Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą). 8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie i produkty pochodne. 9. Seler i produkty pochodne. 10. Gorczyca i produkty pochodne. 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 12. Dwutlenek siarki. 13. Łubin. 14. Mięczaki. Szczegółowy wykaz składników i alergenów znajduje się w sekretariacie szkoły. Napoje podawane do obiadu słodzone są miodem. Jadłospis może ulec niewielkim zmianom. |
2. | wtorek 6.09.2022r. | Zupa kalafiorowa z ziemniakami(1,7,9) Kotlet mielony (1,3) Ziemniaki z koperkiem Sałata lodowa z sosem vinegret(7) Kompot owoc |
|
3. | środa 7.09.2022r. | Zupa neapolitańska z ziemniakami(1,7,9) Spaghetti z mięsem mielonym i warzywami Kompot owoc |
|
4. | czwartek 8.09.2022r. | Biały barszcz z jajkiem(1,3,7,9) Bigos (10,) Ziemniaki z koperkiem Kompot owoc |
|
5. | piątek 9.09.2022r. | Zupa grochowa (1,9) Placki ziemniaczane(1,3,7) Kompot owoc |