LP. | Dzień tygodnia | Proponowany obiad | Alergeny |
---|---|---|---|
1. | poniedziałek 25.04.2022 r. | Zupa neapolitańska z makaronem (1,3,7,9) Udko Ziemniaki z koperkiem Warzywa gotowane na parze Kompot owoc | Lista składników alergennych: 1. Zboża zawierające (pszenica, żyto, owies, produkty pochodne). 2. Skorupiaki i produkty pochodne. 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne. 6. Soja, i produkty pochodne. 7. Mleko i produkty pochodne(łącznie z laktozą). 8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie i produkty pochodne. 9. Seler i produkty pochodne. 10. Gorczyca i produkty pochodne. 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 12. Dwutlenek siarki. 13. Łubin. 14. Mięczaki. Szczegółowy wykaz składników i alergenów znajduje się w sekretariacie szkoły. Napoje podawane do obiadu słodzone są miodem. Jadłospis może ulec niewielkim zmianom. |
2. | wtorek 26.04.2022r. | Zupa pieczarkowa z ziemniakami (1,7,9) Pulpety z łopatki w sosie koperkowym (1,3) Kasza jęczmienna(1) Marchewka z ananasem, rodzynkami i majonezem Jogurt owocowy |
|
3. | środa 27.04.2022r. | Zupa jarzynowa z kasza jaglaną(1,7,9) Fasolka po bretońsku (1) Ziemniaki z koperkiem kompot owoc |
|
4. | czwartek 28.04.2022r. | Zupa pomidorowa z ryżem (1,7,9) Pieczeń drobiowa z sosem własnym (1,3) Ziemniaki z koperkiem Sałata ze śmietaną Kompot owoc |
|
5. | piątek 29.04.2022r. | Zupa brokułowa z ziemniakami(1,,9) Ryba w cieście naleśnikowym(1,3,4) Ziemniaki z koperkiem Buraczki zasmażane (1,7) Herbata miętowa owoc |